måndag, augusti 01, 2005

Mobberaterna

Den tredje delen av Garnskning -06 ägnas åt det eviga förlorarpartiet - Moderaterna. Moderaterna är Sveriges mest utpräglade enfrågeparti, partiet är så enkelspårigt att det får Blankröstarpartiet - en politisk markering (7 röster i senaste riksdagsvalet) att framstå som sakpolitiskt onödigt spretiga.
Är det bara vi som tycker att FR ser ut som en jugoslavisk krigsförbrytare?

Partiledare: Fredrik Reinfeldt är den barbapappaliknande mannen som fått Sveriges alla skattefuskare och stormaktstidsnostalgiker att drömma om en ny skattesänkarvår. FR har onekligen rönt vissa framgångar i att framställa sitt parti som något mindre diaboliskt och astråkigt, men det skulle å andra sidan även en högaffel i peruk klara av efter tiden med den obarmhärtigt charmbefriade Bo Lundgren. Hur bra Reinfeldt klarar sig i en valrörelse eller under lite journalistisk granskning (inte garnskning) återstår att se.
Väljare: Sura medelålders män i stora bilar. De är sura på "det här jävla sossesamhället", "alla jävla bidragsmyglare", "alla jävla feminister", "alla jävla fotgängare" och så vidare. Att de själva skattefuskar, överlevde studietiden på studiestöd och har haft barn på kommunalt dagis är glömt, eller ignoreras åtminstone.
Om m vore musik: Lenny Kravitz; kommersiell, arrogant och inte särskilt nyskapande.
Politik: Moderaterna har inget politiskt program, de har ett mantra - sänkta skatter. För att baroner och grevar ska få betala mindre i marginalskatt skulle m vara beredda att sälja Skåne till Tyskland, om det nu inte bodde så många grevar och baroner i just Skåne (obetydliga landskap som Västmanland får däremot förbereda sig på korv- och marschmusik-ackompanjerade festivaler vid ett regeringsskifte). Den viktigaste finansieringen är annars sänkta bidrag för folk i allmänhet och arbetslösa i synnerhet, vilket motiveras med att det ska ge fler personer jobb. Hur sänkt a-kassa får arbetslösa att hitta jobb som inte finns förblir dock ett mysterium. På sistone har FR försökt omformulera mantrat till nåt i stil med "sänkta skatter, typ, alltså inte bara, vi gillar sjukvård också" men att det är rent ljug för att locka väljare och få Allians för makt att framstå som en enad enhet, är knappast ett Gmk-unikt antagande.
Symbol: Det enda partiet som har lyckats motstå blomterrorn och har istället ett M med bölder som symbol.
Bakgrundstönt: Per Unckel, Bo Lundgren, Charlotte Cederschiöld och Gunnar Hökmark. Alla har de försvunnit från rampljuset sen Reinfeldt kom till makten. Om han har strypt dom med taggtråd eller skickat dem till Bryssel på interneringsläger (EU-parlamentet) lägger vi oss inte i, märkligt tyst är det i alla fall från partiet som i alla år dragits med så många hopplösa töntar. Däremot grymtas det ibland till från Uppsala där en av originaltöntarna, Anders Björck, numera huserar. Där slåss han med poliser på fyllan och klagar på sitt gamla parti, värdigt en riktigt bitter bakgrundstönt.
Gmk tippar: Moderaterna (läs: Fredrik Reinfeldt) har skaffat sig ett utomordentligt utgångsläge inför matchen mot den andra partiledarbarbapappan Göran Persson. En märkligt tam (läs: obefintlig) kritisk granskning av partiet och fumliga motståndare gör att det för tillfället ser ut att vara öppet mål ända fram till valet. Den enda risken är att de sömniga samarbetspartierna i Allians för makt snubblar ur riksdagen.
Länk till Moderaternas hemsida: Ett m med bölder och färger som snurrar - Moderaternas symbol

9 Comments:

At 1:00 em, Anonymous Anonym said...

Moderaterna ett enfrågeparti? Icke! GBK brister återigen i sin analysförmåga. Det finns en stor ideologisk bredd inom moderaterna där ingen fråga är för stor eller för liten (förrut miljön, det är vi eller dom!). Till exempel har man en stolt tradition av att jävlas med arbetarna under devisen "sparka på den som redan ligger". Det är dock mer en kul grej än ett ideologiskt ställningstagande.

 
At 3:38 em, Blogger Grabben med Kniv said...

Grabben med Kniv förkortas GmK. I övrigt har vi väldigt lite att tillägga.

 
At 10:11 em, Anonymous Anonym said...

Ska bli intressant att se hur GmK's Garnskning -06 av socialdemokraterna ser ut. Bra blogg fast aningen lite inlägg per månad va? / Gubben med Kniv

 
At 1:38 fm, Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 1:39 fm, Anonymous Anonym said...

Fredrik said...
Mina ursäkter. I min kommentar skall givetvis "Förrut" vara "förrutom" och GBK skall givetvis förkortas GmK. Tryckfelsnisse var framme igen, trots att Nisse var anlitad från manpower. Min moderatkälla menar på att misstaget har med arbetsgivaravgifterna att göra. På vilket sätt förtäller dock inte historien.

Moderatkällan tackar förövrigt för en bra blogg, även om han samtidigt muttrar "att det var bättre förr med det här jävla landet".

 
At 12:04 em, Blogger anon said...

Hahahaha, GmK:s granskningar blir bara bättre gång för gång. Helt jävla priceless.

 
At 1:27 em, Blogger Frankie said...

SÄNK SKATTEN! Hahaha. Klockrent.

 
At 10:31 em, Anonymous Anonym said...

Det här var ju riktigt kul. Men hur hänger själva titeln "Mobberaterna" ihop med texten? Egentligen.

 
At 1:08 em, Blogger Grabben med Kniv said...

Eva: Inte mycket. Ignorera helst rubrikerna, det är de vi lägger ner minst möda på.
Mödesfördelning:
Knark 31%
Text 2%
Bilder 3%
Rubriksättning 0.5%
Att tjata på halvkändisar att börja dejta oss för att få rida på deras uppmärksamhetsvåg: 37%
Tycka synd om oss själva efter alla nej: 21%
Försöka räkna ut hur många procent som finns kvar: 5.5%

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se