lördag, augusti 20, 2005

Les démocrates chrétiennes

Orden "mossig" och "bakåtsträvande" brukar inte direkt vara en komplimang för vanliga människor. Men kristdemokrater är inte så vanliga heller, och blir allt ovanligare, och risken att vi skulle överösas av mejl från förbannade kd-bloggare är försvinnande liten, om man säger så. Dags för del fem (jöstanes) av vår Garnskning -06. Del ett, två, tre finns här, här och här. Del fyra här. Del ett igen här.
Ahahahahaha, hur ser han ut egentligen? Göran Hägglund, försvarare av 1995 års modeideal
Partiledare: Göran Hägglund, sägs det. En snabb googling hittade en centerpartist med namnet Jöran Hägglund, vilket var helt fel. En lite långsammare googling visade en liten man som såg ut som en kamrer från det glada 40-talet och med en politik som verkar vara tagen därfifrån också. Man kan lugnt påstå att den skrattretande smurfen på bilden har en del att jobba med i fråga om karisma, utstrålning och besatthet innan han når samma nivå som sin jobbige företrädare Alf.
Väljare: En undersökning visade att 0,9% av alla kvinnliga väljare mellan 18 och 25 år hade kd som sitt favvoparti. En annan undersökning visade att kd-väljare prioriterade vård, skola och omsorg(i den ordningen) i EU-valet senast. Apropå ingenting vill vi här på Gmk passa på att lansera vår tävling där ni ska nämna tre viktiga områden som inte har ett skit med EU-valet att göra. Ledtrådar, Ordjakten-style : V*rd, *kola och Omsor*. Vår slutsats: Kds väljare är åldriga och j*vligt (inte ledtråd utan fakta) okunniga.
En inte helt långsökt förklaring till kds vikande opinionssiffror är att gamlingarna inte vet vem den nye predikanten är, och därmed väljer att rösta på någon annan som kan ta deras krav på mer dillkött och mindre Anders Lundin på allvar.
En annan stor väljargrupp är Knutbyförsamlingen och deras meningsfränder, som drömmer sig tillbaka ett par sekel till den tid när den enda tillåtna kärleken var den till intoleransen. Vi skulle aldrig drömma om att förolämpa enstaka religiösa- eller åldersgrupper, men mordbenägna fundamentalister med taskig smak och gaggiga gamla vrak är inte några imponerande gudskrigare.

Om kd vore musik: Dizee Rascal eller Arch Enemy tänker du kanske. Då har du också associationssvårigheter och behöver kanske gå i samtalsterapi. Mer riktigt är nog Arvingarna.
Politik: Kd brukar beskyllas för en homo-, kvinno- och ungdomsfientlig politik. Det tänker vi också göra, men i sanningens namn har de rent sakpolitiskt inte jobbat särsklit hårt för några förändringar i aborträtt och dylikt. Men svårtolkade och flummiga formuleringar som "rätten till liv" och "alla har rätt till en mamma och en pappa" gör att jesuskramare landet runt drömmer våta drömmar om Guds lydrike i Sverige. Kd lyckas alltså både äta kakan och inte behöva stå till svars för vad fan de har gjort med den. Ganska slugt för ett parti med så uppenbar senildemens.

Symbol: En blomma förstås. (Vi funderar på att stryka den här delen i kommande garnskningar, den känns lite meningslöst av nån anledning.)
Bakgrundstönt: Maria Larsson. Larsson har gjort sig känd för två saker, dels att ha förlorat partiledarvalet mot Göran Hägglund (starkt jobbat) och dels att initiera smutskastnings-kampanjer som alla andra ignorerar. Först var det Anitra Steen som inte fick vara gift med GP. Den kampanjen sket alla i. Sen var det Leif Pagrotsky som inte fick snickra på sin sommarstuga om han skulle vikariera som statsminister. Den kampanjen sket alla i.
Gmk tippar: Mycket stor risk för att kd åker ur riksdagen. Men eftersom blockpolitiken är så stark i Sverige är stödröstandet utbrett och kan ge dem en skjuts tillbaka över spärren.
Länk till Kd:s hemsida: Om man klickar på blomman kommer, som genom ett mirakel, kd:s hemsida att uppenbara sig

6 Comments:

At 12:53 em, Blogger hanna said...

ni e så skojiga, men jag tycker det är synd att den gamla goda kd.just.nu-sidan inte uppdateras nåt värst längre. kd är faktiskt ännu roligare (och läskigare) i egen tappning.
sen undrar jag: varför med kniv?

 
At 1:02 em, Blogger Grabben med Kniv said...

Ahh, den gamla knivfrågan. Kniv, för oss betyder "Kul, Nice i Vetlanda". Och för att man inte kommer långt med sked här i livet.

 
At 1:19 em, Anonymous Anonym said...

Hm. Jag har hittils haft för vana att anmärka på något i granskningarna. KD är på förhand så tråkiga att jag inte orkar den här gången. Istället får jag passa på att ge en eloge för frasen "som drömmer sig tillbaka ett par sekel till den tid när den enda tillåtna kärleken var den till intoleransen".

Bock och bug och en flaska med malt.

 
At 12:04 em, Blogger Zaida said...

Alltså, Dizzee Rascal. Nu har ni väl ändå gått för långt. Jag hade ju hoppats på Britney Spears eller Jessica Simpson. I sann kyrklig kyskhetsanda liksom.

 
At 2:37 em, Blogger Grabben med Kniv said...

Jamen jamen, vi sa ju att det var fel. Arvingarna krystade vi ju fram till slut.

 
At 4:03 em, Blogger Magnus said...

Åhhh, klarar ni ingen ting... Kreationister som vi alla är har vi tänkt införa obligatorisk kristendoms undervisning i skolan svenska lär man sig bäst genom att läsa bilbeln, det minskar dessutom den färskräkliga sär skrivnings problematiken i dagen skola! Disiplin ska de vara, alla gamla testamentet... fram med korsen och agan!

Åt skilliga gånger har vi fått smällar på kinden av EU om spritskatten trotts detta går vi dit om och om igen i tron om att EU är räddningen och vänder andra kinden till...

För att inte tala om våran lapsus om som kommer stöta bort alla gamla väljare, eftersom alla skolbarn ska måsta gå klädd i lika dana kläder och ha samma frisyr kommer inga mormödrar längre känna igen sina barnbarn bli förvirrade och måsta låsas in på heltid, och i förlängningen rasar hela välfärds systemet...

för att piffa upp våran partistämpel har vi dock valt att dela ut knivar till alla grabbar!

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se