måndag, juli 25, 2005

Mobbing, del två

Vi tänkte hålla på den här ett tag till, men skit samma, här är andra delen av Garnskning -06, vår felstavade granskning av riksdagspartierna inför valet -2006. Första delen hittar du här
Så har då turen kommit till riksdagens i särklass minsta parti - Miljöpartiet. Partiet stoltserar med frejdiga och skrattretande 4.6% av rösterna, men med bananmonarkin Sveriges verklighetsfrånvända logik har de ändå lyckats bli rikets näst mäktigaste parti.
Peter Eriksson - en trött man Maria W ser också rätt seg ut
Blek och trött är en vinnarformel om man vill bli språkrör
Partiledare: Nej just det, mp har SPRÅKRÖR, en tanke som bygger på idén att två ointressanta politiker ska klara sig lika bra som en intressant. För tillfället är det Peter Eriksson (lurvig, blek man) och Maria Wetterstrand (olurvig, blek kvinna) som båda har lyckats klamra sig kvar längre än den genomsnittsliga språkrörslivslängden (=så lång tid det tar för Per Gahrton att ställa undan lien i ladan, pumpa däcken till Monarken, vänta på att alla smågrodor ska korsa vägen, cykla in till byn och vänta på tåget för att åka till närmsta stad med telefonkiosk och ringa till partikansliet med uppmaningen att hitta nån annan, kanske lurvigare). Båda har bra föruttsättningar att tilltala breda folklager: en fåordig norrlänning och en av endast två kvinnliga partiledare. Således borde det vara ett mysterium att de parkerar runt fyra procent i opinionsmätningarna. Borde vara alltså, det är förstås inget mysterium på riktigt.
Väljare: Varken tordyvlar eller 14-åringar har rösträtt vilket slår orättvist hårt mot mp. Partiet får förlita sig till förstagångsväljare och metereologer.
Om mp vore musik: Fetlätt: Peps Persson!
Politik: I allt väsentligt är de som vilket vänsterparti som helst, fast utan diktaturkramandet. I övrigt finns det mycket som de vill säga nej till, vare sig det gäller vägar, järnvägar, central-regering, plastpåsar, skägglöshet, städer eller 3G. Det har fungerat som ett sammanhållande kitt och partiet har rört sig som en enad komposthög vartän de har färdats. Men på sistone har en spricka kunnat anas bakom den förut så enade jordmuren, partistyrelsen har nämligen börjat prata om såväl regerings-samarbete som nedtonat EU-motstånd, vilket gräsrötterna (de mänskliga) har svårt att tycka om.
Symbol: Maskros. I dagsläget det enda partiet i Sverige med en passande partisymbol.
Bakgrundstönt: Här kan man egentligen välja och vraka; Eva Goës, Per Gahrton eller hon den där landshövdingen på Gotland (dock inte Zaida som vi har ett gott öga till). Men valet föll istället på före detta språkröret Birger Schlaug. I all evighet har det gnällts på att mp:s inflytande på politiken har varit minimalt, bland annat under hans ledning. När de äntligen får chansen att vara med och påverka får snubben krupp och blir så förbannad att han lämnar partiet! Eh?
Gmk tippar: Mp har åkt ur riksdagen förut och kan göra det igen. Men med stödröster, desillusionerade vänsterpartistväljare och älgar med röstkort ska det nog gå vägen. Däremot får de inrikta sig på opposition eftersom (s)torebror ser ut att knarka/supa/fumla bort alla sina röster.
Länk till miljöpartiets hemsida
Miljöpartiets hemsida. Om man klickar alltså, det här är deras symbol, rent bokstavligt talat alltså.
grabbenmedkniv@spray.se Kontakta oss på grabbenmedkniv@spray.se. Som sagt så äger vi Spray.

5 Comments:

At 10:51 fm, Blogger Zaida said...

Ingen skägganalys? Jag är nästan besviken. ;)

 
At 12:13 em, Anonymous Anonym said...

Återigen har grabbenmedkniv gjort stora misstag, precis som när man fick för sig att Lasse heilade i sin tidigare garnskning. Analysförmågan lämnar ett och annat att önska. Inte bara saknas en skägganalys, det är helt omöjligt att hitta en endaste kommentar om att MP är som vattenmeloner (stora, goda och dyra eller hur det nu var).

Jag vill redan nu påpeka att Göran Persson är en tjockis, och att detta är värt att ta upp framöver.

 
At 12:32 em, Blogger Grabben med Kniv said...

På begäran: Givetvis ideologiskt det där med skägg. Efter ett par dagars rakhyvelignorerande klassas skägget ofta som biologisk nyckelbiotop och kan därmed inte ansas.

 
At 3:21 em, Blogger Peter said...

huvudet på spiken

 
At 2:36 em, Anonymous Anonym said...

Ni missade att ta upp frågan hur det kan komma sig att så många miljöpartister kör runt i gamla miljöförpestande bilar utan katalysatorrening. Eftersom dessa dock företrädelsevis kör omkring på landsbyggden passar det utmärkt att tvinga på stockholmsdjävlarna med bil extra kostnader i form av trängselavgifter. Iofs har nästan alla där modernare miljövänligare bilar men de är ju inte miljöpartister ...

Föresten var det inte Garton som missförstod det där med etanol bränsle?

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se